Halloween på Kolmården

Halloween på Kolmården har premiär 26 oktober

Den 26 oktober slår Kolmården upp sina portar för sitt åttonde Halloweenfirande och i år satsas det mer än någonsin på nya Halloweenupplevelser. Bland annat kommer det nya skräckhuset ”Hospitalet”, barnen får träffa Bamse och hans vänner i den helt nya föreställningen ”Bamse och den stora maskeradtävlingen” och pumpavärlden ”Pumpania” har vuxit fram på Kulmården.

När Kolmården öppnar inför sitt åttonde Halloweenfirande sparar man inte på krutet. Ett helt nytt skräckhus med namnet ”Hospitalet” byggs upp för de modigaste besökarna. Där inne återfinns den onda och galna doktor Ståhl som utsätter sina patienter för fasansfulla experiment, något som hemsöker de gamla slitna lokalerna där många har skrivits in, men ingen har skrivits ut. Tre nya teaterföreställningar sätts upp ”Bonden och det förhäxade pumpafröet”, ”Spökenas årliga återkomst” och ”Bamse och den stora maskeradtävlingen”. En ny pumpavärld ”Pumpania” byggs upp vid Kulmården där den ena sidan regeras av den goda Pumpadrottningen, medan den andra sidan styrs av den onda Pumpamannen. I den nya UV-tunneln får barnen ansiktsmålning med UV-färg och längst med Spökstigen ska barnen leta efter snälla, men lite läskiga spöken. Det kommer även en ny pop-up-restaurang, Pumpkin & Pancakes, som kommer att servera rykande het pumpasoppa och smarriga pannkakor.

– Nu när vi öppnar inför vårt åttonde Halloweenfirande ville vi bjuda våra gäster på en större upplevelse. Därför har vi tre nya föreställningar i år, ett nytt skräckhus, en ny restaurang och fler tematiserade områden i parken. Det ska finnas något för hela familjen oavsett hur modig man är, säger Christine Karmfalk, vd på Kolmården.

Halloween på Kolmården bjuder gästerna på en rysmysig stämning för hela familjen under sju dagar, där djurmöten och attraktioner möter Halloweenmiljöer och karaktärer. Halloween på Kolmården öppnar helgen den 26-27 oktober och håller sedan öppet 30 oktober-3 november. Alla biljetter till Halloween på Kolmården går att köpa redan nu på www.kolmarden.com

För mer informationkontakta Annika Troselius, annika.troselius@parksandresorts.com eller 010-708 91 50. För pressbilder besök vår Bildbank bilder.parksandresorts.com/kolmarden

FAKTA HALLOWEEN PÅ KOLMÅRDEN

Halloween på Kolmården pågår i 7 rysmysiga dagar
26 oktober-27 oktober, samt 30 oktober-3 november.

Attraktioner
Om vädret tillåter hålls alla attraktioner i hela parken öppna inklusive Wildfire och Safari.

Djur
Under Halloween på Kolmården kommer man kunna träffa alla djur förutom delfiner, då delfinariet genomgår en renovering.

Föreställningar
Nyhet! Ny Bamseteater – Träffa Bamse och hans vänner på scenen inne i Bamses Värld där det bjuds på en helt ny föreställning där Bamse och hans vänner förbereder sig inför en rolig maskeradtävling.
Nyhet! Bonden och det förhäxade pumpafröet – En ny föreställning på Rovfågelarenan i anslutning till det nya området Pumpornas dal. Där huvudpersonen, den förskräckliga Pumpamannen, förhäxar ett pumpafrö som en ovetandes bonde råkar komma över.
Nyhet! Spökenas årliga återkomst – Ny utomhusteater i Marine World.

Halloweenaktiviteter
Nyhet! Hospitalet – En mörk oktoberkväll 1942 kom doktor Ståhl till Hospitalet på höjden. Han var en briljant läkare och vetenskapsman, den första att bota många svåra sjukdomar. Men under ett experiment gick någonting fel, fruktansvärt fel. Medicinen som skulle befria världen från kroppsliga plågor fungerade inte som den skulle, och när doktor Ståhl provade den på sig själv blev han personlighetsförändrad. Den tidigare så gode och karismatiske läkaren blev nu ond, besatt av att utsätta sina patienter för fasansfulla experiment. Sedan den dagen har många skrivits in på Hospitalet, men ingen har någonsin tagit sig därifrån. Innanför de blodröda väggarna hålls patienterna fångna, ständigt utsatta för doktor Ståhls tortyrbehandlingar. Vågar du skriva in dig på Hospitalet?
Nyhet! Pumpania – En helt ny pumpavärld byggs upp kring området vid Kulmården. På ena sidan hittar du den vänliga Pumpadalen som styrs av Pumpadrottningen. På andra sidan dalen återfinns den mörka dalen där vänlighet är utbytt mot skurkaktighet. Båda sidorna är lämpliga för små barn.
Nyhet! Spökstigen – Följ stigen in i skogen och leta efter rysmysiga spöken och vänliga väsen.
UV-tunneln – I den här tunneln kryllar det av lysande spindlar. Här kan även små Halloweenbesökare få lysa med ansiktsmålning med UV-färg.