Kolmårdstrollens Förskola – ett föräldrakooperativ i Krokek

Kolmårdstrollen
Kolmårdstrollens Förskola
– ett föräldrakooperativ i Krokek-

 

Kolmårdstrollen startades av engagerade föräldrar år 2002. Förskolan drevs som föräldrakooperativ till ht 2014. På hösten 2014 ombildades förskolan till personalkooperativ.
Kolmårdstrollen ligger centralt belägen i Krokek på Sjöviksvägen 52. Vi har skogen runt knuten och nära till allmänna kommunikationer när vi vill ta oss till Norrköping eller Sandviken.
Vi har för närvarande 26 barn vi är 5,5 tjänst på dessa barn samt en resurs på 100%.
Våra öppettider är 6:15-18:00 ( vid behov 18:30)
Vi har en kokerska som lagar ekologisk, god och näringsriktig mat från grunden. Hon bakar också vårt bröd. Barnen hjälper till och är dukvärd en vecka i taget. Då hjälper man till att duka och talar om vilken mat vi får och bjuder alla till bordet. När man fyller år på Kolmårdstrollen får man sin önskemat och man får duka fint. På samlingen sjunger vi och man får ett lite paket ,vi festar på fruktbakelse.
Vår huvudsakliga profil är utomhuspedagogik. Vi har samarbete med friluftsfrämjandet och jobbar med Mulle, knytte och knoppgrupper.Vi vill att barnen ska upptäcka glädjen med att vistas i vår natur och lära oss vara rädda om den och leva i samklang med naturen.
Vi vill också göra barnen miljömedvetna och vi har ett miljötänk i allt vi gör. Vi arbetar aktivt med att byta ut hälsofarliga plastsaker på förskolan och har en plan för att bli en giftfri förskola.
Vi arbetar aktivt med värdegrunden och genusfrågor vi ser till att det hela tiden genomsyrar vårt arbete. Vi har en mobbnings och jämställdhetsplan samt en plan för hur vi jobbar med genus.

 

Läs mer på Hemsidan

En reaktion på ”Kolmårdstrollens Förskola – ett föräldrakooperativ i Krokek”

  1. Vi arbetar aktivt med värdegrunden och genusfrågor vi ser till att det hela tiden genomsyrar vårt arbete. Vi har en mobbnings och jämställdhetsplan samt en plan för hur vi jobbar med genus…….

    Värdegrunden gäller bara mot barnen då och inte mot dom anställda? Mobbing och jämställdhetsplan? Den vore intressant läsning.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Kolmården mer än bara Djurpark!

%d bloggare gillar detta: